Recepten

Ik bak enorm graag en hou er daarom van om te experimenteren met alternatieve ingrediënten. Af en toe laat ik bijvoorbeeld eens de eieren, melk of boter weg en vervang ze door plantaardige varianten. Dit is voor mensen die een vegan dieet volgen natuurlijk dagdagelijkse kost. Zij willen, uit principe of omwille van medische redenen, geen dierlijke producten consumeren. Ik ben me, tijdens het experimenteren met vegan recepten, beginnen realiseren hoeveel dierlijke ingrediënten er eigenlijk in mijn recepten zitten. Een aantal daarvan zijn: boter, melk,

Een ingrediënt dat men gegarandeerd terugvindt in de Marokkaanse keuken  is griesmeel. Deze graansoort wordt vooral gebruikt bij het maken van couscous, brood en gebak. Het geeft een crunchy textuur aan gebak en bevat daarbovenop een hoop essentiële vitaminen en mineralen. Tijd dus om even snel naar de Marokkaanse supermarkt of natuurwinkel te gaan om je eigen zak griesmeel in te slaan! Het volgende gebak is een recept op basis van griesmeel en vanillepudding. Je kunt de vanillepudding in een pot kopen of zelf klaarmaken met

Mijn go to recepten in tijden van suikerbehoefte zijn de cake recepten. Het is naar mijn mening eenvoudiger (en budgetvriendelijker) om zelf snel een cake te bakken dan om naar de winkel te gaan om er één te kopen. Het voordeel van zelf je cake bakken is ook dat je zeker weet wat er allemaal in je vers eindproduct zit. Je hoeft je geen zorgen te maken om geur-smaak- en bewaarmiddelen. Daarnaast kun je, naargelang je voorkeuren en/of allergieën, de ingrediënten aanpassen. Bananencake bevat een grote

Vandaag gaan we muffins bakken, één van de meest populaire gebakjes bij zowel beginners als gevorderden. De reden hiervoor is dat dit gebak zo versatiel is. Je kunt een simpele versie maken of je kunt experimenteren met smaken, lagen, vullingen, toppings, enzovoort. De boekweit in dit recept kun je natuurlijk perfect vervangen met een andere meelsoort. Boekweit wordt ook wel eens een pseudograan genoemd, omdat het geen gluten bevat zoals de echte graansoorten.  Dit meel, dat een bron is van eiwitten en andere belangrijke mineralen, is

Als ik een deegwaar moet opnoemen waar zeer veel mensen gek op zijn, dan is het de donut wel. Zeer veel landen hebben hun eigen variant. In Marokko wordt het Sfenj genoemd en wordt het gebakken wanneer er iets te vieren valt, altijd dus! Ik hield ervan om, op de ochtend van een feestdag naar de keuken te gaan om mijn moeder Sfenj te zien bakken. Wanneer de eerste batch sfenj klaar was kreeg ik die voorgeschoteld met daarbij een kommetje honing, een kommetje geklaarde