Amandelpasta maken

Amandelen malen op een stenen handmolen

Ben je verzot op amandelen en zou je graag je eigen amandelpasta willen maken om op de boterham te smeren? Dan is mijn workshop amandelpasta iets voor jou.

Je leert hoe je, op de juiste wijze, amandelen roostert zodat je geen bittere nasmaak krijgt in je eindproduct. Hierna mag je de hoeveelheid amandelen, die je hebt geroosterd, malen op een Marokkaanse stenen handmolen. Dit is een traag manueel proces dat de geest kalmeert.

Na het malen mag je zelf kiezen of je de pasta wilt mengen met honing/agave of gewoon in zijn natuurlijke vorm wilt gebruiken.

Na het al, dan niet mengen met honing/agave, mag je de amandelpasta in een (glazen) pot gieten. Met een liter amandelpasta kom je zeker een aantal maanden toe.

Informatie

Locatie: bij jou thuis of een andere locatie die jij zelf kiest

Tijdsduur: afhankelijk van hoe traag of snel je erover doet +-1.30 uur

 

Boeking: vraag naar beschikbare data via het contactformulier.